FILM DOCUMENTAL DE CINÈTICA PRODUCCIONS

fitxa

Aquest projecte neix d’una passió, la que sentim per l’home, el novel·lista, el dramaturg i l’assagista francès, Albert Camus, que va rebre el Premi Nobel de Literatura el 1957, i tres anys desprès morí prematurament en un accident de transit.

Tothom sap de l’eterna rivalitat, més enllà de la mort, entre Camus i Sartre, de la seva militància política en el Partit Comunista i després del seu rebuig a la filosofia marxista, de l’amor a la seva mare que anteposava a la justícia, del seu laïcisme o de la seva debilitat per les causes perdudes Varen ser, però, ambdues biografies de l’autor de L’estranger, signades per Herbert R. Lottman i Olivier Todd, les que intensificaren el coneixement dels orígens menorquins de l’escriptor francès nascut a Algèria.

Després vengué el llibre pòstum de Camus, El primer home, on parla de la menorquinitat dels seus avantpassats. I és precisament això allò que tractarem en el documental sobre Camus, de les seves arrels, de la vida a Algèria amb la padrina i la mare menorquines, del seu amor per la mediterrània, fidelment reflectit a la seva obra, del seu orgull per tenir sang menorquina/balear/espanyola i la influència i el pes que això va tenir a la seva literatura o del seguit d’escriptors dels Països Catalans que han explorat les seves petjades literàries com Manuel Vicent, Maruja Torres, Carme Riera, Baltasar Porcel, Cristóbal Serra, Blai Bonet, i tants d’altres. El documental també tocarà el fet de les migracions menorquines a Algèria l’any 1830, els vincles i el compromís polític i ideològic de l’escriptor francès amb els republicans catalans exiliats al país veïnat a l’època franquista.

TÍTOL
“La mediterrània de Camus. Amour de vivre”

TIPUS DE PROGRAMA
Documental històric

DURADA
52 minuts.

IDIOMA
Versió original en català i francès

IDEA , GUIÓ I DOCUMENTACIÓ
Joana Mas

DIRECCIÓ
Luis Ortas Pau

REALITZACIÓ
Luis Ortas

FOTOGRAFIA
Agustí Torres

SO
Rafa Rigo

PRODUCCIÓ
Luis Ortas, Judith Page

EDICIÓ I POSTPRODUCCIÓ
Luis Ortas

MÚSICA
Miguel Angel AguilóArrel de la web > fitxa